Hopp til innholdet

Kart over sykkelrutene

Setereventyret i Nord-Østerdal og Rørosregionen

Video: Håkon Aksdal

Hvordan bruke kartet?

Lurer du på hvordan du skal laste ned kartet på mobilen eller hvordan du får kartet større på pc’en? Vi har laget en kjapp instruks for hvordan dette fungerer.

Om det er noe som ikke fungerer eller har du flere spørsmål send gjerne en mail så skal vi svare så godt som mulig. Om du ønsker kart over rutene i enten gpx. eller tcx. format ta kontakt så sender vi dette til de som har behov.

Ta kontakt på post@seterveien.no

Kun eksempelbilde, trykk link for mer info.

Trykk på denne linken for å åpne instruksen for hvordan bruke kartene Kart-instrukser.

Vingelen - Røros

47 km

De første kilometerne foregår langs asfaltert vei fra Røros til Galåen hvor du samtidig kan nyte den vakre utsikten mot Hummelfjellet. Ferden går videre til Korbakken ikke langt fra Os sentrum før du fortsetter opp til Øvre Dalsbygdvei hvor utsikten først mot Osgårdene og Glomma, og deretter Dalsbygda åpner seg. Gjennom seterlandskapet på vei mot den vakre fjellbygda Vingelen passeres flere aktive setrer. Vingelen nasjonalparklandsby er definitivt verdt en stopp, en overnatting og en smak av lokalmat.
Foto: Destinasjon Røros

Røros Sykkelferie

Savalen - Vingelen

51 km

Strekningen går langs grusveier i vakkert seterlandskap. Her er det mange aktive setrer og du er nesten garantert å treffe kyr, sauer eller hester langs veien. Midtveis på etappen til Savalen ved Kroktjønnlia/Myrvangsetra er det noen bløte partier på en stistrekning på ca. 1,5 km hvor det må påregnes noe trilling av sykkel. Etter å ha forsert stien kommer du snart til kryssing av riksvei 3, hvor du er på veien i ca. 100 meter før du tar av til høyre og fortsetter over brua mot Savalen. Ferden går videre langs elva frem til Sparsjøvollen hvor er det er et stiparti på ca. fem km til du er nede på grusveien til Savalen.
Foto: Savalen fjellhotell

Savalen sykkelferie

Savalen - Grimsbu

44 km

Grimsbu sykkelferie i Norge

OBS! Omlegging av deler av strekningen ble utført 30.juni 2022.

Vi ble nødt til å legge om en deltrasè på strekningen mellom Savalen og Grimsbu/Kvebergsøya da ei bru over elva Folla var blitt så dårlig i løpet av våren at grunneierne valgte å stenge denne for trafikk. Det betyr at vi må legge om trasèen. Kartet nedenfor viser ny trasè. Den nye trasèen går på østsida av Savalsjøen, den tidligere gikk på vestsida. Torsdag 30.juni ble skiltene på den tidligere trasèen tatt ned og den nye trasèen skiltet. Bonusen for dere som skal sykle i sommer er at den nye trasèen er enda finere enn den gamle, hvor det er spesielt vakkert gjennom seterlandskapet i Lomsjødalen og ved båthusene langs Savalsjøen. NB! Merk at på grunn av omlegginga er trasèen en god del lengre enn den gamle. Ny trasè er 44 km. 

Alvdal sykkel

Alvdal - Grimsbu

31 km

Strekningen starter flatt på fine grusveier før klatringa opp Reinslivegen starter. Her går det oppover i flere kilometer og det kan være lurt å trille sykkelen av og til. Lenger opp flater det ut og det går fint an å sykle resten. Belønninga for slitne ben kommer når man passerer tregrensa og utsikten mot Rondane, Alvdal vestfjell, Sølnkletten og Tronfjell åpenbarer seg. Reinslihytta som ligger 1035 moh. er Seterveiens høyeste punkt. Deretter går det nedover vakre Haustdalen hvor det fortsatt er aktiv setring. I starten er veien litt steinete, men deretter går resten av turen på førsteklasses underlag helt frem til Alvdal. Foto: Huset Aukrust