Hopp til innholdet

Sykkelpakke Savalen - Røros

Med tre overnattinger

Turbeskrivelse Savalen - Røros med tre overnattinger

Røros til Savalen Sykkelpakke

Sykkelpakken består av to sykkeldager med tre overnattinger med frokost, lunsjpakke og middag på de tre overnattingsstedene Savalen Fjellhotell og Spa, Vingelsgaard Gjestgiveri og Røros Hotell. På Savalen Fjellhotell og Røros Hotell inngår gratis inngang til bassengene i pakken. For å gjøre turopplevelsen best mulig for deg, transporterer vi bagasjen din frem til neste overnattingssted slik at den står klar når du ankommer etter en dag på sykkelsetet. Første dag transporterer vi deg fra Røros Hotell, hvor du kan ha bilen parkert, til Savalen Fjellhotell og Spa hvor du kan nyte kvelden før du starter å sykle neste dag. Alt dette inngår i pakkeprisen som er kr. 5.950,- pr person i dobbeltrom.
Turene starter hver onsdag i ukene 26, 27, 28 og 29 og vi har tre dobbeltrom tilgjengelig i hver uke.
Vi forventer stor etterspørsel, så her er det først til mølla! Kontakt oss via skjemaet nederst på sida, så reserverer vi turen for deg!

Dag 1 og 2

Dere ankommer Røros på dag 1 og transporteres så på avtalt tidspunkt til Savalen Fjellhotell og Spa med sykler og bagasje. Før aftensbuffeten på hotellet rekker dere både å sykle eller gå en tur i det vakre terrenget rundt Savalsjøen og et lengre opphold i velværebassenget, før en god natts søvn venter.

Neste dag, etter en god frokost og smøring av dagens lunsjpakke, starter dere på sykkelturen mot Vingelen. Etter å trillet ned bakken til Savalsjøen fortsetter dere på grusveien langs sjøen som etter hvert blir en kjerrevei med noen stipartier i retning Sparsjøvollen. Etter en rast ved vollen med fin utsikt ned mot Sparsjøen, går ferden videre langs elva Tunna til dere kommer ut på riksvei 3. Her svinger dere til venstre og er ute på riksveien i ca. 100 meter før du tar av til høyre opp grusveien etter busslomma. NB! Vær forsiktige når dere krysser riksveien. Etter et par hundre meter med grusvei forbi gårder, setrer og hytter blir grusveien gradvis til en kjerrevei før du kommer til Furuåsen hvor den neste 1,5 km foregår på sti. Stipartiet kan stedvis være noe utfordrende å sykle, så bruk god tid gjennom skogen. Over de våteste myrene er det klopper. Mot slutten av denne skogstrekningen kommer dere inn på en grusvei som leder bort til den nyrestaurerte gammelbrua over elva Magnilla i Kroktjønnlia. Her er det en flott rasteplass med benker hvor vi anbefaler en god pause. Rasteplassen er akkurat halvveis mellom Savalen og Vingelen. De neste 1,5-2 milene sykles på flotte grusveier med store muligheter for å møte kyr, sauer og hester. I dette området er det flere setrer i aktiv drift. Etter å ha trillet ned bakkene fra Langsætran tar dere ned i skogen til høyre og krysser etterhvert gammelbrua i Lonsjølia (som nå er nyrestaurert). Litt lenger fremme anbefaler vi en rast og kanskje et bad ved den tilrettelagte badeplassen ved elva Lona. Etter en god rast og kanskje også en dukkert, fortsetter dere videre frem til  Vingelen som også har status som nasjonalparklandsby. Vingelen er en særdeles vakker fjellbygd med gamle hus og aktive gårdsbruk, og har dere tid til en liten rundtur anbefaler vi dere å kontakte Vingelen Turist, eller spørre vertskapet på Vingelsgård Gjestgiveri hvor dere skal bo, som kan tipse dere om ulike aktiviteter.

Etappen fra Savalen til Vingelen er 51 km

 

Røros Hotell
Vingelsgård Gjestgiveri overnatting sykkelpakke
Vingelsgaard gjestgiveri

Dag 3

Fra Vingelen fortsetter dere på gode grusveier til Dalsbygda, hjembygda til langrennsløper  Therese Johaug, før man fortsetter på Øvre Dalsbygdveg frem Os. Etter noen kilometer på Gamle Kongevei kommer dere til bygda Galåen hvor vi virkelig anbefaler en stopp hos Galåvolden gård. Der kan dere hilse på dyrene og smake på den velkjente og veldig gode gårdsisen. Et par kilometer etter stoppet på Galåvolden gård anbefaler vi en liten avstikker til venstre inn i  Skårhåmmårdalen, en særegen canyon med et idyllisk tjern og et lysthus i dalbunnen. 

Deretter fortsetter turen ned Sundbakken, over Glomma på Sundbrua, forbi Kvitsanda med sine karakteristiske flygesanddyner, videre forbi idrettshallen Verket før dere tar opp de siste bakkene til Røros Hotell som ligger oppe på platået overfor Røros sentrum. Her venter er deilig bad i bassenget på hotellet før det er tid for en treretters middag i restauranten. Neste morgen, etter en god natts søvn, kan man jo rusle i gatene, gå på kafè eller om man fortsatt har energi nok, booke en guidet tur enten på sykkel, i kano eller til fots i regi av RørosGuide. 

Etappen fra Vingelen til Røros er 47 km.

Savalen Fjellhotell overnatting
Savalen Fjellhotell og Spa