Hopp til innholdet

Sykkelpakke Røros - Alvdal

Med fem overnattinger

Turbeskrivelse Røros - Alvdal med fem overnattinger

Røros til Alvdal Sykkelpakke

Sykkelpakken består av fem overnattinger med frokost og middag på de fem overnattingsstedene Røros Hotell, Vingelsgaard Gjestgiveri, Savalen Fjellhotell og Spa, Kvebergsøya gård og Steien Hotell. 

Dag 1

Dere ankommer Røros på dag 0 og sjekker inn på Røros Hotell. På ankomstdagen anbefaler vi å booke en guidet tur enten på sykkel, i kano eller til fots i regi av RørosGuide. Etter et bad i bassenget på hotellet venter en bedre middag. Neste morgen, etter en smakfull hotellfrokost hvor dere også kan smøre en lunsjpakke, starter dere å sykle Seterveien. 

 

Etter noen flate kilometer forbi Verket og utover Sundveien passerer dere Glomma og møter litt stigning opp Sundbakken. På toppen anbefaler vi en liten avstikker inn i Skårhåmmårdalen, en særegen canyon med et idyllisk tjern og et lysthus. Etter noen flere kilometer på Gamle Kongevei kommer dere til bygda Galåen hvor vi anbefaler en stopp hos Galåvolden gård. Der kan dere hilse på dyrene og smake på den velkjente og veldig gode gårdsisen. Turen fortsetter så mot Os før man svinger av og følger den øvre veien til Dalsbygda, hjembygda til langrennsløper Therese Johaug. 

 

Fra Dalsbygda fortsetter dere på fine grusveier frem til Vingelen nasjonalparklandsby hvor en god dusj og en bedre middag på flotte Vingelsgaard Gjestgiveri venter. Vingelen er en særdeles vakker fjellbygd med gamle hus og aktive gårdsbruk, og har dere tid til en liten rundtur anbefaler vi dere å kontakte Vingelen Turist som kan tipse dere om ulike aktiviteter. 

 

Strekningen fra Røros til Vingelen er 47 km.

Røros Hotell
Vingelsgård Gjestgiveri overnatting sykkelpakke
Vingelsgaard gjestgiveri

Dag 2

Etter en god frokost og smøring av dagens lunsjpakke, sykler dere inn i et område med aktiv setring hvor dere kan møte sauer, kyr, hester og geiter langs veien. Ved elva Lona anbefaler vi en rast og kanskje et bad ved den tilrettelagte badeplassen. Turen fortsetter over den nyrestaurerte gammelbrua og videre mot Kroktjønnan. Her møter dere det første stipartiet på turen, men først anbefales en god pause ved brua og vadestedet over elva Magnilla. Stipartiet videre er ca. to km langt og kan stedvis være noe utfordrende å sykle. Det er lagt klopper over de våteste myrpartiene. 

 

Etter å ha forsert stien kommer dere snart til kryssing av riksvei 3, hvor du er på veien i ca. 100 meter før du tar av til høyre og fortsetter over brua mot Savalen. NB! Vær forsiktige!


Ferden går videre langs elva Tunna frem til du tar av over til Sparsjøvollen, hvor det etter å ha passert vollen er et stiparti på ca. fem km før du er nede på grusveien til Savalen Fjellhotell og Spa hvor en dusj, en bedre middag og kanskje et opphold i velværebassenget venter. 


Strekningen fra Vingelen til Savalen er 51 km.

Savalen Fjellhotell overnatting
Savalen Fjellhotell og Spa

Dag 3

Fra Savalen følger dere så Strålsjøåsveien forbi Savalsjøen og deretter Strålsjøen før dere kommer ned på Folldalsveien ved nye Egnund bru. Etter å ha passert nybrua går trasèen inn på en skogsbilvei til venstre før vi krysser brua og fortsetter på sørsida av elva Folla til Grimsbu og Kvebergsøya gård. Her ønsker vertskapet velkommen med et godt måltid og ei god seng i frisk fjelluft i særdeles vakre omgivelser. 

 

Strekningen fra Savalen til Kvebergsøya gård er 33 km.

Kvebergsøya Gård sykkelferie
Kvebergsøya Gard

Dag 4

Den siste strekningen fra Grimsbu til Alvdal er ganske kupert. Etter en god frokost på Kvebergsøya begynner turen på fine grusveier før stigningene opp Reinslivegen. Det er brattest i starten. Belønninga for slitne ben kommer når man passerer tregrensa og utsikten mot Rondane, Alvdal vestfjell, Sølnkletten og Tronfjell åpenbarer seg. Reinslihytta som ligger 1035 moh. er Seterveiens høyeste punkt. 

 

Deretter går turen ned gjennom nydelige Haustdalen. Veien er litt steinete i starten, men deretter går resten av turen på førsteklasses underlag helt frem til Alvdal. Her møter vertskapet på Steien deg med et nyoppusset historisk hotell hvor en deilig dusj og en bedre middag venter, samtidig som at opplevelsene fra den drøyt 16 mil lange turen kan synke inn.

 

Siste etappe fra Grimsbu til Alvdal er 31 km.

Steien Hotell Alvdal overnatting sykkelpakke
Steien Hotell og skydsstasjon