Hopp til innholdet

Seterveien 

Et setereventyr i Nord-Østerdal og Rørosregionen

Seterveien Røros – Alvdal er en ca. 17 mil sammenhengende skiltet sykkeltrasè som tar deg med på en koselig sykkelferie fra Røros til Alvdal. Trasèen går igjennom seks kommuner og kan sykles i begge retninger. Man kan sykle hele trasèen eller med fordel dele opp i kortere dagsetapper og ta seg tid til å oppleve stillheten og den vakre naturen. Mesteparten er relativt lettsyklet på gode seterveier av grus, med tre stipartier underveis. De første/siste kilometrene til/fra Røros og Alvdal har asfaltdekke. Trasèen går i vakkert seterlandskap med snille fjell og vann, elver og bekker i dalbunnen. Langs storparten av trasèen passerer man aktive setrer og gårdsbruk. Det er flere muligheter for å overnatte og kose seg med lokalmat langs hele Seterveien Røros – Alvdal.

Kuer og dyreliv

Rikt dyreliv

Langs Seterveien er det et stort mangfold av dyr å se. Det er store muligheter for å treffe på både kyr, sauer, geiter og hester både langs og på veien. 

Ville dyr og fugler som elg, rådyr, rev, hare, traner og ulike rovfugler dukker jevnlig opp langs trasèen om man har øynene med seg.

Bildet viser kyr som krysser elva Magnilla i Kroktjønnlia mellom Vingelen og Savalen. 

Store seterområder

Seterveien brukes fortsatt den dag idag som en forbindelse mellom mange av de ulike setrene i området. 

Særlig i Dalsbygda, Vingelen, Savalen og Haustdalen er det
mange som driver aktiv seterdrift i sommerhalvåret. 

Bildet viser Sparsjøvollen noen kilometer fra Savalen.

Seterområder langs Seterveien
Fjellene ved Seterveien

Fjellene

Høyeste punkt langs Seterveien er Reinslihytta mellom Grimsbu og Alvdal med sine 1035 moh., og langs hele trasèen har man flotte fjellmassiver å feste blikket på. 

De høyeste toppene langs trasèen er Sølnkletten (Alvdal) 1827 moh., Tronfjell (Alvdal) 1666 moh., Gråhøgda (Os) 1543 moh. og Rødalshøa (Savalen) 1436 moh.

Bildet viser Sølnkletten med setrer i Haustdalen i forkant.

 

Vi søker samarbeidspartnere.
Lyst til å være med?

Vårt formål er å kunne tilby tjenester til de som skal sykle seterveien, og til dette trenger vi lokale samarbeidspartnere som kan være med å legge til rette for gode unike opplevelser.

Seterveien AS – Sleggveien 8, 7374 Røros, Norge  +4793419311 post@seterveien.no