Sykkelpakke Røros - Savalen

Med tre overnattinger

Turbeskrivelse Røros - Savalen med tre overnattinger

Røros til Savalen Sykkelpakke

Sykkelpakken består av tre overnattinger med frokost, lunsjpakke og middag på de tre overnattingsstedene Røros Hotell, Vingelsgaard Gjestgiveri og Savalen Fjellhotell og Spa. 

Dag 1

Dere ankommer Røros på dag 0 og sjekker inn på Røros Hotell. På ankomstdagen anbefaler vi å booke en guidet tur enten på sykkel, i kano eller til fots i regi av RørosGuide. Etter et bad i bassenget på hotellet venter en bedre middag. Neste morgen, etter en smakfull hotellfrokost hvor dere også kan smøre en lunsjpakke, starter dere å sykle Seterveien. 

Etter noen flate kilometer forbi idrettshallen Verket og utover Sundveien passerer dere Glomma og møter litt stigning opp Sundbakken. På toppen anbefaler vi en liten avstikker inn i Skårhåmmårdalen, en særegen canyon med et idyllisk tjern og et lysthus i dalbunnen. Etter noen kilometer på Gamle Kongevei kommer dere til bygda Galåen hvor vi anbefaler en stopp hos Galåvolden gård. Der kan dere hilse på dyrene og smake på den velkjente og veldig gode gårdsisen. Turen fortsetter så mot Os før man svinger av og følger veien til Dalsbygda, hjembygda til langrennsløper  Therese Johaug.  

Fra Dalsbygda fortsetter dere på gode grusveier frem til Vingelen nasjonalparklandsby og en god dusj og en bedre middag på flotte Vingelsgaard Gjestgiveri. Vingelen er en særdeles vakker fjellbygd med gamle hus og aktive gårdsbruk, og har dere tid til en liten rundtur anbefaler vi dere å kontakte Vingelen Turist som kan tipse dere om ulike aktiviteter. 

Strekningen fra Røros til Vingelen er 47 km.

Røros Hotell overnatting sykkelpakke
Røros Hotell
Vingelsgård Gjestgiveri overnatting sykkelpakke
Vingelsgaard gjestgiveri

Dag 2

Etter en god frokost og smøring av dagens lunsjpakke, fortsetter dere inn i et område med aktiv setring hvor dere kan møte sauer, kyr, hester og geiter langs veien. Ved elva Lona anbefaler vi en rast og kanskje et bad ved den tilrettelagte badeplassen. Turen fortsetter over den nyrestaurerte gammelbrua og videre mot Kroktjønnan. Her møter dere det første stipartiet på turen, men først anbefales en god pause ved gammelbrua og vadestedet over elva Magnilla. Stipartiet er ca. to km langt og kan stedvis være noe utfordrende å sykle. Det er lagt klopper over de våteste myrpartiene. 

Etter å ha forsert stien kommer dere snart til kryssing av riksvei 3, hvor du er på veien i ca. 100 meter før du tar av til høyre og fortsetter over brua mot Savalen. Vær forsiktige! Ferden går videre langs elva Tunna frem til du tar av over til Sparsjøvollen, hvor er det er et stiparti på ca. fem km til du er nede på grusveien til Savalen Fjellhotell og Spa hvor turen ender og en dusj, en bedre middag og kanskje et opphold i velværebassenget venter. 

Etappen fra Vingelen til Savalen er 51 km.

Savalen Fjellhotell overnatting
Savalen Fjellhotell og Spa

Bestill sykkelpakken Røros - Savalen

Inkludert tre overnattinger, frokost og middag