Hopp til innholdet

Sykkelpakke Alvdal - Savalen

Med tre overnattinger

Turbeskrivelse Alvdal - Savalen med tre overnattinger

Alvdal til Savalen beskrivelse sykkelpakke

Sykkelpakken består av tre overnattinger med frokost og middag på de tre overnattingsstedene Steien Hotell, Kvebergsøya gård og Savalen Fjellhotell og Spa. 

Dag 1

Dere ankommer Alvdal på dag 0 og sjekker inn på Steien Hotell. På kvelden spiser dere middag på hotellet. Etter en god hotellfrokost neste morgen starter dere å sykle Seterveien. 

Strekningen fra Alvdal til Grimsbu er ganske kupert og skjer i vakker natur. Etter avreise fra Steien hotell finner man raskt skiltingen ut fra Alvdal og fortsetter oppover i retning Haustdalen. Det er en del stigning i starten. Belønninga for slitne ben kommer etter hvert som man kommer seg høyere i terrenget og kan hvile øynene på Rondane, Alvdal vestfjell og Sølnkletten. Reinslihytta som ligger 1035 moh. er Seterveiens høyeste punkt. Her er det en fantastisk utsikt. Deretter går det raskt ned mot Grimsbu og Kvebergsøya gård hvor dere kan nyte en dusj og et bedre måltid, og ikke minst en god natts søvn.

Strekningen fra Alvdal til Kvebergsøya er 31 km.

Steien Hotell Alvdal overnatting sykkelpakke
Steien Hotell
Kvebergsøya Gård sykkelferie
Kvebergsøya Gard

Dag 2

Etter en smakfull gårdsfrokost og smøring av lunsjpakke fortsetter turen neste dag på sørsida av elva Folla ned til nye Egnund bru, før trasèen følger Strålsjøåsveien forbi Strålsjøen og Savalsjøen opp til Savalen Fjellhotell og Spa, hvor turen slutter og et godt måltid og kanskje et opphold i velværebassenget venter. 

Siste etappe fra Kvebergsøya til Savalen er 32 km. 

Savalen Fjellhotell overnatting
Savalen Fjellhotell og Spa