Sykkelpakke Alvdal - Røros

Med fem overnattinger

Turbeskrivelse Alvdal - Røros med fem overnattinger

Alvdal - Røros Sykkelpakke

Sykkelpakken består av fem overnattinger med frokost og middag på de fem overnattingsstedene Steien Hotell, Kvebergsøya gård, Savalen Fjellhotell og Spa, Vingelsgaard Gjestgiveri og Røros Hotell.

Dag 1

Dere ankommer Alvdal på dag 0 og sjekker inn på Steien Hotell. På kvelden spiser dere middag på hotellet. Etter en god hotellfrokost neste morgen, hvor dere også kan smøre en lunsjpakke, starter dere å sykle Seterveien.

Strekningen fra Alvdal til Grimsbu er ganske kupert og skjer i vakker natur. Etter en god frokost og smøring av lunsjpakke på Steien hotell finner man skiltingen ut fra Alvdal og fortsetter oppover mot Haustdalen. Det er en del stigning i starten. Belønninga for slitne ben kommer etter hvert som man kommer seg høyere i terrenget og kan hvile øynene på Rondane, Alvdal vestfjell og Sølnkletten. Reinslihytta som ligger 1035 moh. er Seterveiens høyeste punkt. Deretter går det raskt ned mot Grimsbu og Kvebergsøya gård hvor dere kan nyte en dusj og et bedre måltid. 

Strekningen fra Alvdal til Kvebergsøya er 34 km.

Steien Hotell Alvdal overnatting sykkelpakke
Steien Hotell
Kvebergsøya Gård sykkelferie
Kvebergsøya Gard

Dag 2

Etter en smakfull gårdsfrokost og smøring av lunsjpakke fortsetter turen neste dag forbi Grimsbu på sørsida av elva Folla ned til nye Egnund bru, før trasèen følger Strålsjøåsveien opp til Savalen Fjellhotell og Spa, hvor et godt måltid og et opphold i velværebassenget venter. 

Strekningen fra Kvebergsøya til Savalen er 35 km.

Savalen Fjellhotell Seterveien sykkelpakke
Savalen Fjellhotell og Spa

Dag 3

Etter en bedre frokost sykler dere langs Savalsjøen i retning vakre Sparsjøvollen og tar deretter inn på en traktorvei som etter hvert går over til å bli en sti. Fra Sparsjøvollen er det fin grusvei helt frem til kryssing av riksvei 3, hvor du er på veien i ca. 100 meter før du tar av til høyre og fortsetter til Furuåsen og stistrekningen gjennom skogen til Kroktjønnan.

Stipartiet er ca. to km langt og kan stedvis være noe utfordrende å sykle. Det er lagt klopper over de våteste myrpartiene. Når dere har kommet frem til gammelbrua og vadestedet over elva Magnilla, passer det fint med en pause. Her er dere akkurat halvveis mellom Savalen og Vingelen.

Turen fortsetter på fine grusveier i områder med aktiv setring hvor dere kan møte sauer, kyr, hester og geiter. Ved elva Lona anbefaler vi en rast og kanskje et bad ved den tilrettelagte badeplassen før dere fortsetter frem til Vingelen nasjonalparklandsby og en god dusj og en bedre middag på flotte Vingelsgaard Gjestgiveri. Vingelen er en særdeles vakker fjellbygd med gamle hus og aktive gårdsbruk, og har dere tid til en liten rundtur anbefaler vi dere å kontakte Vingelen Turist som kan tipse dere om ulike aktiviteter. 

Strekningen fra Savalen til Vingelen er 51 km. 

Galåvolden Gård
Vingelsgård Gjestgiveri overnatting sykkelpakke
Vingelsgaard Gjestgiveri

Dag 4

Etter en god frokost fortsetter turen på grusveier forbi aktive gårdsbruk, setervoller og naturvernområder frem til Dalsbygda, hjembygda til langrennsesset Therese Johaug, før vi fortsetter mot Os og deretter Røros langs Gamle Kongevei. Her anbefales det en stopp hos Galåvolden gård. Der kan dere hilse på dyrene og smake på den velkjente og veldig gode gårdsisen. Også Skårhåmmårdalen, en særegen canyon med et idyllisk tjern og et lysthus i dalbunnen noen km nærmere Røros, er verdt en avstikker før man ruller de siste meterne frem til Røros Hotell hvor turen ender og et bad i bassenget, en dusj og en bedre middag venter. 

Strekningen fra Vingelen til Røros er 47 km

Røros Hotell

Bestill sykkelpakken Alvdal - Røros

Sykkelpakken består av fem overnattinger med frokost og middag på de fem overnattingsstedene Steien Hotell, Kvebergsøya gård, Savalen Fjellhotell og Spa, Vingelsgaard Gjestgiveri og Røros Hotell.